CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

četrtek, 9. maj 2013

Recikliramo

Nekatero embalažo včasih shranjujemo, če bi nam čez 7 let morda prišla prav. Za te izdelke embalaže nisem shranjevala tako dolgo, nabrala se je že v 1 tednu. Kinderjajček je Jakob ravnokar snedel, dva sta že od prej ;) žarnica je preprosto fuč in jo je sedaj zamenjala varčna, CD-ji pa se valjajo povsod, saj so jih skoraj že nadomestili drugi mediji, tako, da kar čakajo, da iz njih kaj izdelam.



Čebelice in sovo sva izdelala skupaj z našim fantičem, Gašper pa je poskrbel za dekoracijo v žarnici. Vse potrebno smo nabrali doma. 

ZA SOVICO POTREBUJEMO:
- 2 CD-ja
- 2 velika pokrovčka od litrskega kozarca
- 2 manjša pokrovčka
- 2 gumbka
- vrvico
- 2 krogca
- črn papirček za kljun
- Crop-a-dile za luknjanje CD-jev
- lepilno pištolo

En CD prerežemo na pol, da dobimo perutničke (en rob odstrižemo za špičke) in perutničke prilepimo na drug CD tako, da so rahlo razprte. Nato sestavimo oči in jih prilepimo. Za kljun potrebujemo trikotniček iz črnega papirja. Za noge potrebujemo luknjač, ki bo kos CD-jem. To je delo za Crop-a-dile. Zavežemo še nogice pa smo :)



ZA ČEBELICO POTREBUJEMO:
- embalažo od Kinder jajčka (ali katerega drugega)
- črn papir
- plastično embalažno vrečko (npr. od bodija...) in kos vrvice
- par migetajočih očes
- lepilno pištolo
- škarje 

Iz črnega papirja izrežemo trakove (3-4) in jih nalepimo na čebelico. Nato iz embalaže naredimo "harmoniko" (zgubamo ali pa samo stisnemo na sredini) in zvežemo z vrvico. Prilepimo oči in krila.




ZA DEKORACIJO V ŽARNICI POTREBUJEMO:
- žarnico, ki ji odstranimo svetilni del
- vrvico ali žico za obešanje
- nekaj cvetlic

Ko smo žarnici varno odstranili svetilni del, ji okoli vratu zavežemo vrvico ali žico (kar nam je lepše). Nato vanjo natočimo malo vode in vzamemo poljuben Distress flomaster, s katerim pomažemo po akrilnem bloku. Nato to barvo nanesemo na čopič (s čopičem pomažemo po tej barvi na akrilnem bloku) in čopič potem pomočimo v žarnico z vodo (čopič pravzaprav v tej vodi umijemo). Barva se ne usede in ohrani gostoto. Če je barva vode presvetla, zadevo ponovimo s ponovnim nanosom barve, do želenega učinka. Ne priporočam pomakanja flomastra direktno v vodo! Žarnica je tako pripravljena, da jo napolnite s pisanim cvetjem (v našem primeru so to spominčice ali "kurje tace") in obesite na vidno mesto, kjer bo še dolgo barvala vaš prostor.  






13 komentarjev:

  1. Čez 7 let vse prav pride. Tudi jaz velikoooo stvari hranim za ta slučaj. A me je ne vem kaj prijelo in sem predvčerajšnjim naredila kar veliko čistko med takimi in drugačnimi škatlicami. P a še veliko dela me čaka. Upam, da ne bom prej obupala preden pridem do zadnje sobe.

    Vam je reciklaža popolno uspela. Bravo.

    OdgovoriIzbriši
  2. iii kako je fletno pri vas doma :-))
    Najbolj se mi dopadejo cvetoče žarnice!
    Pozdravček :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ooo kako lepo. Čudovito si to naredila.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovito ste reciklirali.Uauu spominčice - enkratno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Joooj, kako lepo izgledajo žarnice!!! Moram prav pobrskat, če bom tudi jaz kakšno kje našla... :)

    OdgovoriIzbriši