CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

nedelja, 2. januar 2011

Odtiskovanje za začetnike in vrste blazinic

Blazinic za odtiskovanje štampiljk je ogromno vrst. Razlikujejo se po velikosti, kvaliteti, barvnih odtenkih in uporabnosti. Vse odlikuje zelo enostavna uporaba. Nekaj fotografij za lažjo predstavo...

1. Silikonske štampiljke "prilepimo" na akrilni blok. Vse silikonske (prozorne) štampiljke so samolepljive in za to ne potrebujete nobenega lepila.
2. Na štampiljke večkrat pritisnemo želeno blazinico, da jo res dobro prepojimo z barvo. Vse blazinice so oblikovane tako, da jo lahko obrnemo "na glavo" pa ta ne bo padla iz škatlice.
3. Nato naredimo odtis (dobro pritisnemo z vso težo na akrilni blok). 
Akrilni bloki in silikonske blazinice so odlične za izdelavo odtisov na točno določenem mestu ali za racionalno uporabo papirja.


4. Po uporabi štampiljko očistimo s čistilom in jo nato pospravimo nazaj na folijo, na kateri je bila ko smo jo kupili.

5. Odtis lahko pobarvamo z vodnimi barvicami in vodnim čopičem ali s flomastri za štampiljke ali z barvicami in terpentinom. Nato jih posujemo z bleščicami ali jih z bleščicami v lepilu premažimo.

NEKAJ OSNOVNIH VRST BLAZINIC ZA ODTISKOVANJE:
* blazinice za embossiranje oziroma odtiskovanje v 3D tehniki (odtis z emboss blazinico posujte z emboss prahom in segrejte z grelno napravo - oglejte si prikaz)

* klasično odtiskovanje (blazinice na vodni osnovi)
Micamagic (bisernat lesk, primerna tudi pa povoščen papir)
Ancient page (primerna za starinski odtis)

* blazinice za permanentno odtiskovanje (odtis se ne razmaže ob dotiku z vodo)
StazOn na osnovi alkohola (primerne tudi za odtise na foliji)
Versafine na oljni osnovi

* blazinice za senčenje, izdelovanje podlag, embossiranje

* blazinice za vodni odtis
Watremark resist
Versamark Dazzle (bleščeč odtis)

* mediji za odtise na blagu

* blazinica z lepilom


Zakaj so blazinice oblikovalca Tima Holtza posebne?
* Dlje časa ostanejo mokre, kar vam na papirju in fotografijah omogoča izdelavo efektov kot so obrabljenost, ogorelost, razne packe… Uporabljate jih lahko tudi za embossiranje.
* Črnilo se po površini vašega papirja širi dlje (potuje), kot to omogočajo ostale blazinice, če jo boste pošpricali z vodo. S tem lahko ustvarjate različne barvne odtenke in prehode.
* Za razliko od ostalih blazinic, Tim Holtzove barve ne bodo zbledele, če pridejo v stik z vodo ali vročim zrakom. To vam omogoča večji barvni nadzor nad končnim videzom.
* Poleg tega Tim Holtz ponuja pestro paleto novih barvnih odtenkov, ki jih je mogoče uporabiti za izdelavo učinkov, ki so pika na i vsakega kvalitetnega ustvarjalnega izdelka.
* Blazinice so velike 5x5 cm in rahlo izbočene za lažje tapkanje po papirju. Njihov pokrov je oblikovan na način, da lahko blazinice enostavno zlagamo drugo na drugega in tako prihranimo na prostoru.

2 komentarja:

  1. krasno, lepo prikazano, sem občudovala že trgovinico, najbrž se bom odločila za kak nakup, sem gledala tele klešče za luknje delat, me mikajo, super predstavitev je tudi velik del vaše ponudbe, lep posloven uspeh v letu 2011 in vse lepo vam želim I.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Didi! Klešče za luknjanje so v najinem drugem planu (februarja). Hvala za želje! Tudi tebi veliko ustvarjalnega navdiha!

    OdgovoriIzbriši