CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

četrtek, 4. oktober 2012

Vroče embossiranje napisa s slovenskim besedilom


Simona je uporabila eno izmed štampiljk s slovenskim napisom in naredila postopek vročega embossiranja. Če vas zanima kako se lotite tega postopka, si oglejte postopek, vsi ostali pa lahko dobite kakšno idejo na kakšen način še lahko uporabite svoje štampiljke. 

1. Stvari, ki jih boste potrebovali:
- blazinico, s katero pobrišemo površino papirja kjer bomo embosirali, tako, da papir ni statičen
- pladenj za embossing ali "šmir" papir
- grelno napravo (ne fen!)
- papir 




3. Pripravite si papir in štampiljko s slovenskim napisom na akrilnem bloku.


4. Papir pobrišite s krpico, tako, da ga očistite in ne bo statičen. S tem boste omogočili, da se bo embossing prah res prijel samo na odtis.


5. Na štampiljko nanesite prozorno embossing blazinico.


6. Naredite odtis.


7. Površino zaščitite s "šmir" (odpadnim) papirjem. Na odtis posujte beli embossing prah (oziroma katerokoli barvo uporabljate J). 


8. Stresite preostanek embossing prahu na "šmir" (odpadni) papir in dvakrat s prstom "tapknite" po zadnji strani papirja (po katerem ste posuli prah). S pomočjo šmir papirja odvečni prah stresite nazaj v embalažo. Namesto tega lahko uporabite tudi pladenj za embossing.


9. Embosing prah, ki ste ga posuli na odtis pa posušite z grelno napravo. Pri tem držite grelno napravo približno 5 cm od papirja in bodite pozorni, ko se bo prah, ki je v obliki čisto majhnih zrn (kot drobno mlet sladkor) začel taliti. Z grelno napravico se počasi pomikate po papirju, tako, da se raztali ves posut embossing prah.


10. Tako izgleda vroč embosiran odtis, posut z embossing prahom.



11. Pa še končni izdelek in ideja, kako uporabiti vse skupaj na voščilnici.





5 komentarjev:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita voščilnica. Kakšna krpica pa mora biti, da se očisti papir?

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepa in nežna čestitka :-))
    Krasen prikaz embosiranja!

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala lepa za res zelo natačen opis in fotografije

    OdgovoriIzbriši